Osnove Kako planirati vrt

Prilikom planiranja vrta, razmislite o dizajenrskim osnovama , kao što su teme, boje, mirisi. Ako planirate trajnice, jednogodišnje biljke , ili nijanse u vrtu, odlučite koje biljke ćete izabrati? Velik dio vrta kod dizajniranja zahtijeva dobro razumijevanje biljnog životnog ciklusa, biljne različitosti i različitosti po zonama.


Savjeti za projektiranje vrtnog plana

Prije početka sadnje, trebate stvoriti plan vrta. Počnite pomoću papira i grafičke olovke, crtanjei planiranje vašeg vrta mora biti visoko na ljestvici. Koristite metar da biste dobili približna mjerenja. Također ukažite na područje sunca i hladana papiru.

Nakon što ste završili početni crtež svog dvorišta ili okućnice, možete ići naprijed i dodati ostale elemente za svoj vrtni plan.

Pri projektiranju vaš vrtnog plana, ne morate se previše opterečivati detaljima, navodeći sve biljke po imenu.

Uz vaš nacrtani plan dvorišta , vaš sljedeći korak je da odlučite koja područja želite početi i sada treba zasukati rukave.

Odabir vrtne teme

Projektiranje vrta često nadilazi odluke koje biljke želite da rastu u vašem vrtu te funkcije koje želite da vaš vrt ima. Tematski elementi također mogu utjecati na izgled vrta. Imate li želju za starinskim engleskim prostranim vrtom? Ili japanskim Zen vrtom?

Ovdje su neki popularni stilski elementi koji će vam pomoći da lakše razjasnite ono što želite:

Držite formalne vrtove jednostavnije. Cilj je da dobijete ravnotežu i simetriju tako da vrt odiše elegancijom.

Koristite jake linije i granice, kao što su uredne živice, šetališta, možda čak i reflektirajući bazeni.

Posadite jednobojne biljke s ciljem kako bi se uklopili ili nadopunili vašu kuću bojama, ogradama ili drugim elementima.

Dodajte u vrt stilske lonce, urne, ukrasne loptice ili kipove. Držite sve što je u umjerenosti tako da ne izgleda neuredno.


Kako kombinirati boje i mirise u jednogodišnjem vrtu

Vrtlarstvo potiče kreativnost. Možete dizajniratijednogodišnje rundele u atraktivne kombinacije boja i mirisnih cvjetove za uživanje. Jednogodišnje gredice su idealne za šarene i mirisne bukete za kuću ili za poklone.

Jednogodišnje biljke dolaze u svim bojama, a jedino ograničenje je vaša mašta. Bacanjem hrpe cvijeća zajedno u gredicu ili kontejner može izgledati kao živi buket. Dakle, pokušajte odlučiti o raspoloženju ili se fokusirati na kreativnost svake pojedine gredice.
Rješavanje klasičnih vrtnih dizajnerskih problema

Kada planirate svoj vrt, morate početi procjenjivati sa onim što imate.Sigurno želite da vaš vrt napreduje u svom klimama i odabirete biljke koje uspijevaju u vašem tlu. Također morate uzeti u obzir postojeće zgrade, zidove i šetnice u svom vrtnom planu. Postoje određeni standardni problemi u vrtu:

  • Imate previše hlada!? – Previše hlada često pravi probleme koje možete otkloniti tako da redovno obrezujete drveće i grmlje.
  • Imate previše sunca!? – Ako je vaš vrt na prostoru sunčanijem nego što biste željeli, brzo rješenje je dodavanje umejtnih izrađenih predmeta – poput kišobrana ili pergola (sjenica) ili otvorenih nadestršnica.
  • Vaše dvorište je preveliko!? – Napravite vrtne gredice oko ruba dvorišta, proširenja ili proširenja koja možete napraviti.

Svi ovi i slični problemi utječu na vaš pravilan odabir i kreiranje vašeg budućeg prostora s toga kod planranja vrta jako je bitno voditi računa o svim ovim i drugim prijedlozima…

© 2015 Vrtovi Eucaliptus | Designed by Krunoslav Gorjanc