Ako tražite inspiraciju za vašu okućnicu došli ste na pravom ste mjestu. Prikazati ćemo vam nekoliko ideja za okućnice koje vas mogu potaknuti da krenete u kreiranje vrta o kome ste uvijek sanjali. Odgovarajući vrtni dodaci i određene biljke stvaraju neodoljivu atmosferu u vrtu. U svakom slučaju dizajniranje vaše okućnice treba biti zabavno i opuštajuće iskustvo.

Zeleni labirinti , staze od kaldrme, mala vrtna jezerca, fontane, šareno cvijeće i malo drveće su elementi koje možete uključiti u svoj vrt . Na kraju nema ništa ljepše od jutarnjeg svježeg zraka u vlastitom vrtu. Vaša okućnica je vaše utočište od svakodnevnih problema.

Kako bi znali za svaki pojedini vrt i okućnicu pravilno rasporediti i dizajnirati prostor potrebna je učiniti sljedećih 5 koraka:

   1. Prošetati dvorištem ili prostorom Informacije o području i objektima koji moraju ostati kakvi jesu. Nacrtajte crtež kuće, ograde i druge nepokretna područja.
   2. Upoznati podneblje i klimu Svaka biljka koju će biti zasađena trebala bi biti autoktona i da raste na području na kojem radite okoliš.
   3. Istraživanje. Potražite vrtne knjige iz knjižnice i kupite vrtlarske časopise. Ako je moguće, pronađite knjige i časopise koje su napisane za podneblje na kojem se nalazite.
   4. Posjeta profesionalnih vrtlara na vašem području. Pronađite nekoga tko ima iskustva sa uređenjem ili tko sa satime bavi.
   5. Korištenje vrtnih dizajnerskih alata. U današnje doba postoji jako puno softverskih programa koji se koriste za dizajniranje okućnica

Dizajniranje vrta je jako složen postupak i treba izdvojiti dosta vremena kako bi ste dobili želejni prostor i okoliš u kojem se nalazite zato je najbolje takve stvari prepustiti profesionalcima.

© 2015 Vrtovi Eucaliptus | Designed by Krunoslav Gorjanc